×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1399/03/11 - 12:56
  • بازدید : 258
  • تعداد بازدید : 20
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری

کیفیت زندگی و تصویر بدنی افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی

این مطالعه با هدف ارزیابی تصویر بدنی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی (GD) که تحت درمان های مختلفی قرار گرفته و یا درمان نشده اند

معصومه سیمبر، سهیلا نظرپور، مهسا میرزابابایی، محمد علی امام هادی، فهیمه رمضانی تهرانی، حمید علوی مجد

مقدمه و هدف:

این مطالعه با هدف ارزیابی تصویر بدنی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی (GD) که تحت درمان های مختلفی قرار گرفته و یا درمان نشده اند، انجام گرفت.

مواد و روش:

این مطالعه توصیفی مقایسه ای بر روی 90 بیمار مبتلا به اختلال هویت جنسیتی که در 3 گروه درمان نشده (بدون هورمون درمانی یا جراحی) (30 نفر)، هورمون درمانی شده (30 نفر) و جراحی اصلاحی شده (30 نفر) قرار گرفتند، انجام شد. این افراد با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از یک بیمارستان واقع در تهران، ایران به دست آمدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل سه پرسشنامه برای ارزیابی کیفیت زندگی، تصویر بدنی و خصوصیات دموگرافیک بود.

یافتهها:

نتايج نشان داد که نمرات كيفيت زندگي و تصوير بدنی در گروه جراحي شده به طور معني داري بيشتر از گروه درمان نشده بود (001/0>P). همبستگی معنی داری بین کیفیت زندگی و تصویر بدنی بیماران (001/0>P، 49/0=r) مشاهده شد.

نتیجهگیری:

ما نتیجه گرفتیم که جراحی تغییر جنسیت موثر ترین درمان در بهبود تصویر بدنی و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی می باشد.

 

  • گروه خبری : MidwiferyResearch
  • کد خبر : 77348
کلید واژه
تنظیمات قالب